Werken met dieren

Koeien, kippen en varkens...

...paarden, geiten en ga zo maar door. Het aantal verschillende landbouwdieren in Nederland is enorm. Niet alleen zijn er functies in de stallen en als verzorger. Denk ook aan verkoop, marketing en bedrijfsleiders.

Melkveehouderij

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan die ertoe doet? Wil jij altijd al werken op de boerderij of op het land? Ben je een aanpakker die wil werken aan de beste melk ter wereld? Dat is koeienwerk

Varkenshouderij

Als je op zoek bent naar een zinvolle carriĆØreverandering, biedt de varkenshouderij een mooie kans. Of je nu op zoek bent naar een baan in een team of juist leidinggevend, de deuren staan open.

Pluimveehouderij

Geen dag is hetzelfde in de pluimveehouderij! Als je werk wil doen met betekenis, kom dan werken op een bedrijf met kippen, kalkoenen of kuikens.

Paardenhouderij

Gaat jouw hart sneller kloppen van het verzorgen van paarden? Of geef jij straks andere mensen les? Fokkerijen, maneges of pensionstallen, waar zie jij jezelf?

Kalverhouderij

Wil jij werken met kalveren? Wil jij altijd al werken op de boerderij? Wil jij afwisselende werktijden, handen uit de mouwen en een goed basissalaris. Dat is werken met kalveren.

Schapenhouderij

In de schapenhouderij worden schapen gehouden voor melk en kaas, maar ook speciaal voor lams- en schapenvlees. Sta jij straks tussen deze wollige dieren?

Geitenhouderij

Heb je altijd al in een stal willen werken? Wat dacht je van werken met geiten? Maak bijvoorbeeld zelf geitenkaas, of verzorg de geiten in de stal.

Vleesveehouderij

Sommige koeien worden speciaal gehouden voor het vlees. Deze moeten verzorgd worden, de stallen moeten op orde zijn en natuurlijk zorg je dat er 's winters voldoende hooi is.

Konijnenhouderij

Op zo'n 30 plekken in Nederland kan je werken met konijnen. Je kan konijnen verzorgen en hokken schoonmaken. De Nederlandse konijnenhouders onderscheiden zich op het gebied van dierenwelzijn.

Multifunctionele landbouw

Zoek je een baan die niet hardcore agrarisch is maar wil je wel werk met een beter uitzicht? Meer dan 30% van de boeren tuinders heeft een extra verdienmodel, hier zijn veel mooie functies te vinden.