Werken in de melkveehouderij

Beter uitzicht met melkvee

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan die ertoe doet? Wil jij altijd al werken op de boerderij of op het land? Ben je een aanpakker die wil werken aan de beste zuivel ter wereld. Dat is werken met koeien.

Wat maakt werken met melkvee zo mooi?

Het verzorgen van de dieren, de afwisseling en de samenwerking met de melkveehouder en je collega’s. Er zijn taken die dagelijks terugkomen, maar geen dag is hetzelfde. De werkzaamheden verschillen ook per seizoen, denk aan landwerkzaamheden in de zomer. 

Bekijk de functies in de melkveehouderij

Praktijkervaring

"Ik ben niet geboren op het platteland en ik heb een civiele opleiding gedaan. Dat ik nu dagelijks tussen de koeien sta, vind ik het mooiste dat er is. Mijn drijfveer is de afwisseling in het werk. Geen dag is hetzelfde. Gezien tegenwoordig steeds meer geautomatiseerd wordt, is het belangrijk dat je moet willen en kunnen omgaan met techniek.  

Al het werk is te leren. Dus werk je graag met dieren en weet je van aanpakken? Dan kan je volgens mij op ieder melkbedrijf aan de slag."

Maak de overstap

Enthousiast geworden? En ben je benieuwd hoe jij de overstap maakt? Lilian is kennismakelaar en weet alles over welke voorkennis je nodig hebt om te werken in de melkveehouderij. 

Bekijk alle info