Werken in de glastuinbouw

Groene wereld onder glas

Wil jij groeien, meer uit jezelf halen of een heel nieuw pad inslaan? De glastuinbouw biedt heel veel mogelijkheden om te werken met een beter uitzicht.

Wat maakt werken onder glas speciaal?

Op bedrijven in de glastuinbouw wordt steeds meer geautomatiseerd en gerobotiseerd. Waar het ene bedrijf steeds groter wordt, kiest het andere meer voor specialisatie en de afzet van nicheproducten. Beide ontwikkelingen zorgen ervoor dat werken in de glastuinbouw steeds afwisselender en uitdagender wordt. Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar talenten op vele gebieden.

Volop mogelijkheden

Er zijn volop mogelijkheden voor een uitdagende baan. Minder bekend is dat de glastuinbouw ook veel te bieden heeft voor technisch opgeleide mensen, verkoopspecialisten, voedingsdeskundigen, data-analisten en marketeers. Dus ben je op zoek naar een nieuwe werkomgeving, denk dan ook eens aan de glastuinbouw.

Werk wat ertoe doet

Werken in de glastuinbouw betekent dat je meewerkt aan het groener maken van onze woon-, werk- en leefomgeving en aan een duurzame voedselketen. De glastuinbouw zorgt immers elke dag voor verse groente, fruit, bloemen en planten. Die dragen bij aan gezondheid en geluk van mensen. Bovendien help je mee aan het oplossen van grote vragen in de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan: digitalisering en kunstmatige intelligentie, de energietransitie, de klimaatcrisis en het verbeteren van de weerbaarheid en gezondheid van mensen. 

Bekijk functies

Maak de overstap

Enthousiast geworden? En ben je benieuwd hoe jij de overstap maakt? Jos is Adviseur Opleiding & Ontwikkeling en weet alles over welke voorkennis je nodig hebt om te werken in de glastuinbouw. 

Meer over scholing