Traineeship

Meteen aan de slag in een volwaardige functie

Wil je meteen aan de slag in de agrarische sector, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wil jij echt ervaren wat werken in de land- en tuinbouw inhoudt met salaris en baangarantie na een jaar? Kijk dan eens wat een Traineeship jou kan bieden.

Hoe ziet een baan als trainee er uit?

Je krijgt een dienstverband van een jaar. In dat jaar ga je bij 3 tot 4 verschillende bedrijven in de agrarische sector aan de slag. In overleg met de werkgever bepaal je welke werkzaamheden je zou kunnen uitvoeren en ga je aan het werk. Je bent gewoon onderdeel van het team en draait als volwaardige werknemer mee in het bedrijf. Bij een wederzijdse klik is een direct dienstverband mogelijk. En dat kan ook al bij het eerste bedrijf zijn!

Heb ik een opleiding nodig?

Je kunt direct aan de slag. Onderdeel van het Traineeship is een scholingstraject. Samen met de LTO Academie maken we een individueel maatwerkprogramma. We kijken welke ervaring en vaardigheden nog ontbreken en nodig zijn. Je krijgt dan de kans deze opleiding naast je baan te volgen, eventueel binnen werktijd en op locatie. 

Voor wie is het Traineeship bedoeld?

Iedereen, ongeacht opleidingsachtergrond komt in aanmerking voor deelname. Wel is het Traineeship specifiek gericht op zij-instromers. Je brengt je ervaring, kennis en kunde vanuit een eerdere baan mee naar de sector. Dat versterkt elkaar.

Ben je recent doorgestroomd naar een agrarische functie en heb je alleen interesse in het scholingsgedeelte? Neem dan contact met ons op.

Werken met een beter uitzicht

3 mogelijkheden

Werk jij het liefste met planten of met dieren? We bieden drie soorten traineeships aan:

1. Traineeship plant

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan met planten, bomen, bloemen, fruit, paddenstoelen of groente? Dan is het Traineeship Plant iets voor jou! 

2. Traineeship dier

Werk jij graag met dieren? Wil jij aan de slag met bijvoorbeeld kippen, koeien, varkens of geiten? Dan is het Traineeship Dieren wat voor jou! 

3. Traineeship Multifunctioneel

Wil jij niet direct aan de slag met planten of dieren, maar wel werken op een agrarisch bedrijf? Dan is het Traineeship Multifunctioneel misschien iets voor jou. Van zorg, tot kinderopvang, en van horeca tot boerderijwinkel. 

Interesse?

Neem contact op met Robert Veenstra, LTO Noord.

Mail Robert Veenstra