Voor werkgevers

Personeel nodig?

Het vinden van goed personeel wordt steeds lastiger. Beter Uitzicht is een samenwerking van de hele agrarische sector om Nederland te laten zien welk mooi werk er te doen is in de land- en tuinbouw.

Werk met mensen van buiten!

Ben jij op zoek naar personeel? Er staan veel werkzoekenden voor je klaar: zij-instromers. Dit zijn mensen uit andere sectoren die geen agrarische opleiding of ervaring hebben maar wel over relevante competenties beschikken. Veel van deze Nederlanders zonder boerenroots staan positief tegenover werken voor boeren en tuinders. Dit platform helpt jou deze mensen te werven.

Gratis vacaturebank

Laat zij-instromers weten dat je ze zoekt. Dat kan onder andere door jouw vacatures online te zetten in onze vacaturebank. Het plaatsen van vacatures is gratis. Maak direct een account aan. 

Lukt het niet om in te loggen of heb je andere vragen over de vacaturebank? Neem dan contact op met de Werkgeverslijn land- en tuinbouw. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur via 088-888 66 88 of via info@werkgeverslijn.nl.

Toolkit voor werkgevers

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw ondersteunt je bij alle facetten van het goed werkgeverschap. Zo hebben ze ook een pagina gemaakt met tips en formats voor werving en selectie. In de komende maanden wordt hier een complete toolkit voor werkgevers gepubliceerd. Blijf op de hoogte van nieuwe tools via de gratis nieuwsbrief van de Werkgeverslijn. 

Werkgeverslijn land- en tuinbouw

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw is hét aanspreekpunt voor al je werkgeversvragen. De Werkgeverslijn land- en tuinbouw ondersteunt met praktische adviezen en denken mee met jouw vraagstukken. Ook ontwikkelt de Werkgeverslijn tools om jou te ondersteunen in het werkgeverschap. Zo vind je op de website model arbeidsovereenkomsten in verschillende talen. 

In de kennisbank vind je informatie, tips en tools over onderwerpen als het boeien en binden van je personeel, aan de slag met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, werken met jongeren en krapte op de arbeidsmarkt.

Lokale en regionale ondersteuning

Werknemers werken graag dicht bij huis. Met dit platform kunnen we daarom ondersteuning bieden in jouw regio. Want iedere regio is anders: andere sectoren, andere functies en verschillende bedrijfsgroottes. Als jij samenwerkt in een verband met andere werkgevers en je ondersteuning kunt gebruiken vanuit Beter Uitzicht om werknemers te werven, neem dan contact op. 

De campagne

Om zij-instromers in aanraking te laten komen met onze sector en jouw bedrijf, vindt er rondom dit platform een campagne plaats. Zowel online als via reclamemasten in de buitenwereld. Hierdoor is het zeker dat je vacature veelvuldig wordt bekeken, helaas kunnen we natuurlijk niet garanderen dat er mensen op reageren.